04.02.10

Citādāka Turcija Kušadasi kūrortā!

TURCIJAS REPUBLIKA
Galvaspilsēta: Ankara
Lielākā pilsēta: Stambula
Valsts valoda: turku
Platība: 783 562m2
Iedzīvotāji: 73 914 000
Valūta: Turcijas lira (TRY)


Turcija ir Eirāzijas valsts, kura atrodas Mazāzijas pussalā, Dienvidrietumāzijā, un Trāķijā, Dienvideiropas Balkānu reģionā. Turcijai ir sauszemes robeža ar astoņām valstīm: Bulgāriju, Grieķiju, Gruziju, Armēniju, Azerbaidžānas eksklāvu Nahčivanu, Irānu, Irāku un Sīriju. Turcijas krastus ziemeļos apskalo Melnā jūra, rietumos Egejas jūra, bet dienvidos Vidusjūra. Turcijas teritorijā atrodas Marmora jūra, caur kuru ir novilkta ģeogrāfiskā robeža starp Āziju un Eiropu, tādēļ Turcija ir valsts, kas atrodas divās pasaules daļās.
Klimats katrā Turcijas reģionā ir stipri atšķirīgs. Valsts rietumos un dienvidos, kur valda Vidusjūras klimats, vasaras mēneši ir karsti un sausi, savukārt ziema – maiga. Centrālajos apgabalos valda kontinentālais klimats, te vasara ir sausa un karsta, ziema – auksta un nokrišņiem bagāta, austrumu rajonos šāds klimats izpaužas vēl krasāk. Ziemeļu piekrastē, pateicoties kalnainajam reljefam, raksturīgs liels daudzums nokrišņu.



Turcijas līdzenumi ir iztekas vieta tādām upēm kā Eifrata, Tigra un Araksa. Lielākais Turcijas ezers - Vana ezers ir arī vislielākais sodas ezers pasaulē un ceturtais lielākais neaizsalstošais ezers.
Valsts augstākās virsotnes Ararata augstums ir 5137 m virs jūras līmeņa. 16 km uz austrumiem no kalna ir Turcijas robeža ar Irānu un 32 km uz ziemeļiem — ar Armēniju.
Turcija administratīvi ir iedalīta 81 ilā, un tie katrs atrodas kādā no septiņiem reģioniem, kas gan nav administratīva teritorija, jo tiek lietots tikai statistikas nolūkos.
Pateicoties Turcijas ģeogrāfiskajam novietojumam starp divām pasaules daļām, tās kultūra ir austrumnieku un rietumnieku kultūru īpatnējs sajaukums, ko apliecina arī Turcijā esošie arhitektūras elementi.


KUŠADASI
Kušadasi ir viens no vecākajiem Turcijas kūrortiem, kas piedāvā Jums izbaudīt neaizmirstamas brīvdienas lieliskā gaisotnē. Tulkojumā no turku valodas pilsētas nosaukums nozīmē “putnu sala”. Kušadasi simbols ir senais cietoksnis, ko XVI gs. uz saliņas par savu rezidenci būvējis slavenais pirāts Barbadosa. Kušadasi atrodas valsts rietumu krastā – 90 km uz dienvidiem no Izmiras, trešās lielākās Turcijas pilsētas, kas reizēm tiek saukta par Egejas Pērli. Tā kā Kušadasi atrodas ļoti tuvu nozīmīgām vēsturiskām vietām, tā tiek uzskatīta par vienu no visvaldzinošākajām pilsētām Egejas piekrastē.


Kušadasi ir tipisks Vidusjūras klimats ar karstām vasarām un maigu ziemu, nodrošinot garu tūrisma sezonu. Pilsēta gozējas saulītē vidēji 300 dienas gadā.
Neskaitāmas smalku smilšu pludmales, silts un dzidrs ūdens, mierīga atmosfēra un daudzveidīgas atpūtas iespējas ūdenī un pludmalē – tas ir tas, kas sagaida Jūs Kušadasi! Vindsērfings, ūdens slēpošana, burāšana un pludmales volejbols – tās ir tikai nedaudzas no iespējām, ko var izvēlēties aktīvas atpūtas cienītāji.


Pēc mierīgāk vai aktīvāk pavadītas dienas, vakarā Jūs sagaida lielisks saulriets. Kad saule norietējusi, palmu ieskautās valdzinošās kafejnīcas un restorāni, kļūst dzīvīgākas. Tas ir patiess baudījums vērot jahtas un kuģus piebraucam un aizbraucam saulrieta ainavas pavadībā, malkojot kādu aperatīvu pirms vakariņām. Restorāni piedāvā daudz dažādus jūras produktu un zivju ēdienus, kā arī nacionālos Egejas reģiona ēdienus. Dejas un izklaidēšanās kādā bārā vai naktsklubā ir lieliska izvēle, kā beigt dienu Kušadasi.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru